Tweede Italiaanse workshop bij Kookstudio75 wederom: fantastico!

24-01-2017

Na de workshop pasta van vorige week was gisteravond de workshop Italiaanse specialiteiten aan de beurt. De verwachtingen na vorige week waren hooggespannen , maar de workshop Italiaanse specialiteiten deed niet onder voor de pasta. Het was wederom een 5-gangen menu. Dit keer heb ik mij, samen met een mede-cursiste, gestort op het tussengerecht: een originele Italiaanse Minestronesoep. Het was veel snijwerk, er gaan veel groenten in de soep. Mooi de gelegenheid om de snijtechnieken nog eens te oefenen. Daarna de groenten bakken in olijfolie in de pan. En de dan de bouillon erbij. De bouillon was een echte restjes-pot. Alle snij-afval was er in gedaan plus wat er verder nog aan groenten in de keuken overgebleven was. Zelfs de schillen van de uien zaten er in. Alleen groenten, geen vlees. Een goede les geleerd van Salvatore: niets weggooien, trek er bouillon van. De soep nog een poosje laten pruttelen en af toe wat bouillon erbij zodat het niet te veel indikte. Geserveerd met wat geraspte Parmezaans kaas, heerlijk!!!

Verder bestond het menu uit:

Verschillende soorten Focaccia en Pizza's

Gefrituurde risotto met een kleurige salade

Dungesneden biefstukje met Aceto en Lasagne van zilverui met gebrande Parmezaan

Pasticciotto een zuid Italiaanse specialiteit

Een paar lekkere wijntjes erbij en ook deze avond was weer fantastico! Kookstudio75, Salvatore, Marco en Simone, hartelijk dank voor deze mooie workshop.

Zeker voor herhaling vatbaar!