Tiempo de vacaciones con Moscatel

21-07-2018

Vandaag is mijn vakantie begonnen en hoe kun je dit mooi inluiden? Jawel met een mooi menu koken. Wilde iets met kip doen, stoven in de braadpan. Ook fijne groenten erbij maar dan uit de oven én een lekker stamppotje van rucola en bosui. De laatste had ik al eens een keer gemaakt, vond het mooi passen bij de rest.

Was op tijd thuis dus rustig rondgekeken en fijne ingrediënten ingekocht. Ik wilde geen standaard stoofpot. Iets zoetigs om in te stoven, dat past wel bij kip. Ik vind zelf een muscat erg lekker. Dit is eigenlijk een dessertwijn maar ik drink het zo ook wel eens. Een mooie wijn gevonden, een Muscatel uit Chili (vandaar de Spaanse aanhef). Daar de groenten voor de stoof omheen verzonnen. Voor de groenteschotel viel de keus op een combi van courgette en tomaat, op smaak gemaakt met tijm en salie en in de oven gebakken op een bedje van bosui en knoflook. Deze samenstelling gaf het gerechten erg veel smaak. De courgette en de tomaat zijn van zichzelf niet echt opvallend qua smaak maar de aanvulling met salie, tijm en de knoflook/bosui bodem was perfect.

Had nog wat Muscatel over, weggooien vind ik jammer dus heb ik dit gebruikt bij het smoren van de knoflookchampignons. Uiteindelijk is dit het menu geworden;

Kip-stoof in Muscatel met daarbij een ovenschotel met courgette en tomaat. Aangevuld met een Rucola-bosui stamppot en knoflookchampignons Muscatel.

Een mooie en lekkere manier om de vakantie te beginnen en natuurlijk ook fijn gewerkt in mi cocina. Komende week een paar dagen naar Brugge. Een mooie stad met veel historie. Musea, rondstruinen en natuurlijk tegoed doen aan alle culinaire lekkernijen van de Belgische keuken. Wordt een mooi weekje!!

Viva las vacaciones!