Preparazione per le officine di Chef Salvatore e lo Chef Marco

10-01-2019


Dit weekend komt Chef Salvatore weer naar Nederland om bij www.kookstudio75.nl, samen met Chef Marco, twee weken lang Italiaanse workshops te geven. Ik heb mij voor beide workshops opgegeven, ik ben een fan van de Italiaanse keuken. Chef Salvatore is in 2017 voor het eerst in Nederland geweest, ik heb in 2017 beide workshops gevolgd. In 2018 was Chef Salvatore wederom in Nederland. Naast de twee workshops had ik het geluk dat hij ook een keer een kookles gaf tijdens de BasisPlus die ik toen volgde bij Kookstudio75 in Wehl. Kortom 5 workshops al gevolgd en nummer 6 volgt op 14 januari (Salvatore's nieuwe specialiteiten) en workshop nummer 7 op 24 januari (authentieke Italiaanse specialiteiten). Ik heb er weer erg veel zin in!

Om een beetje in de stemming te komen (en omdat ik het gewoon lekker vind) ben ik vandaag Mediterraans gaan koken. Geen pasta maar iets met aardappels. Gekookt in de schil, in een groentebouillon. Daarna tot grove puree gestampt met een beetje olijfolie en op smaak gemaakt met wat peper en zout. Daar doorheen een mengeling van gefruite ui en knoflook, courgettes, paprika, tomaat. De groenten zijn gestoomd in een passata di pomodoro. De groentenstoof op smaak gemaakt met oregano en basilicum. Was een leuke, lekkere en mooie pot om te maken. Recept en foto's natuurlijk weer op mijn website: www.kuiranto.nl/mediterraanse-stamppot. Ben erg benieuwd wat Chef Salvatore en Chef Marco volgende week voor in petto hebben!!

Mantenere la calma! iniziare la cottura!