Poule (i.p.v. Coq) au Vin

01-09-2018


Een mooie maïskip gekocht maar wat zal ik daar eens mee doen in mijn cuisine? Ik al veel gehoord over een Coq au Vin, een haan in een stoofpot van o.a. rode wijn. Maar mijn mooi maïsgevogelte was geen Coq maar een Poule. No problem dus wordt het een Poule au Vin.

Naar de winkel om alle (verse) ingrediënten te kopen. Snijden en snipperen zodat alles klaar staat voor de Poule au Vin. De Poule is uit één stuk, alles zit er nog aan en wordt met een elastiek bij elkaar gehouden. Even goed nadenken hoe ik dit mooie stuk vogelvlees op een verantwoorde wijze in stukken zal snijden. Op de kookworkshop bij Kookstudio75 in Wehl had ik dat al eens gedaan maar dat was al weer even geleden. Gewoon beginnen en ik zie wel. Er was nog veel blijven hangen in mijn gedachten van de snij-les aan de Grotestraat 10 in Wehl. Uiteindelijk lag mijn Poule de Maïs in een aantal fijne stukken te wachten op een stoombad in één van mijn braadpannen. Na een uur te hebben gelegen in een sauna van wijn met diverse kruiden was mijn Poule gereed om de stap te wagen van braadpan naar dinerbord. Geflankeerd door een mooie Rösti en een verse salade lag mijn Poule au Vin te 'shinen' op het grote dinerbord.

Was weer leuk om te verzinnen, te bereiden en natuurlijk om te eten. Het recept en de foto's staan al op mijn website https://www.kuiranto.nl/cooking/. Over twee weken kook ik een 4-gangen diner voor 9/10 personen ter gelegenheid van het bezoek van het adjunct-hoofd van het Gambia College. Over drie weken kook ik een 4-gangen diner voor 8 personen ter gelegenheid van een afscheid. De menu's zijn al samengesteld en zullen t.z.t. verschijnen op mijn website, waarschijnlijk met niet zo heel veel foto's omdat dat het maken van de foto's (tijdens het koken) te veel tijd kost.

KEEP CALM --- START COOKING!!!