Party time: Borrel bytes!!!

08-09-2018


Mijn jongste dochter en ik zijn kort na elkaar jarig (1 + 9 september) dus vieren we het altijd samen. Meestal in het weekend want dat is het handigste voor iedereen. Feestvieren betekent ook hapjes bij de borrel: Borrel bytes!! Natuurlijk zelf aan de slag, wat ideeën opgedaan en deze uitgewerkt. Boodschappen gedaan en vrijdagavond rond 20.30 uur begonnen met de voorbereidingen, het meeste kan van tevoren bereid worden. Alleen op zaterdag de laatste hand leggen, kort voor serveren. Vrijdagavond (of liever gezegd zaterdagmorgen) rond 01.00 uur de voorbereidingen afgerond, nog even bijkomen met een borrel voor de TV en dan naar bed.

De volgende borrel-bytes staan op het programma:

- Cheese undercover: Brie verpakt in bladerdeeg, afgedekt met abrikozenjam en gehakte walnoten

- Sweet potato: Bruschetta van zoete aardappel met tapenade van tomaat en basilicum

- Pesto power: Bladerdeeg rolletje met pesto en Parmezaanse kaas

- Popeye's favourite: Spinazieballetjes met kaas

- Spicy Chicken Chop: Pitte kip-gehaktballetjes

- Cucumber rolls: Komkommer rolletjes gevuld met tonijnsalade

- All shrimps on deck: Komkommer schuitjes gevuld met garnalensalade

Vanmiddag alleen nog even de bruschetta voorbereiden, dat was op de vrijdagavond nog een beetje te vroeg. Een aantal bytes kort voor serveren nog even in de oven. Ze hoeven niet heet geserveerd te worden maar te koud is ook niet lekker. Beide komt de smaak niet ten goede. De recepten komen binnenkort weer op de website, dit keer zonder fotoverslag want dat kostte te veel tijd. Natuurlijk wél de foto's van het eindresultaat.

Deze week ingeschreven voor een aantal workshops bij Kookstudio75 in Wehl. Op 22 oktober ga ik de workshop Glutenvrij volgen. Op 1 november gevolgd door de Wildspecialiteiten-workshop en als laatste dit jaar een 5-gangen Kerst-workshop. Ook begint op 24 september het 2e deel van mijn wijncursus, de Wijnoorkonde SDEN2 bij Horeca en Wijn Advies NL in Apeldoorn. Het Wijnbrevet SDEN1 had ik in april al gedaan en nu dus het vervolg (in totaal 5 avonden, 24 september, 8 oktober, 5 en 19 november én 3 december). Nog twee 4-gangen diners verzorgen op 15 en 22 september en waarschijnlijk in november weer een workshop 'Afrikaans Koken' geven op het Almende Isala College.

Lekker bezig!!!