Ondertussen in mijn kelder . . .

16-08-2018

De titel van deze blog roept misschien enigszins duistere en geheimzinnige beelden op maar niets is minder waar. Ons huis is gebouwd in 1903 en heeft dus nog een ouderwetse kelder. Deze kelder komt mij nu goed van pas bij mijn conserveer-perikelen. Bij alle conserveer-technieken wordt vermeld dat, voordat de chutneys of confitures gebruikt kunnen worden, deze minimaal twee tot vier weken op een koele, donkere en droge plek bewaard moeten worden. En dat ze op deze plek zeker een half jaar bewaard kunnen worden. Mijn kelder is daarvoor de perfecte plek!! Ik heb een aantal schappen in mijn kelder gereserveerd voor de resultaten van mijn conserveer-perikelen. Op het eerste schap staan al 12 potjes te wachten totdat ze een diner mogen vergezellen. Gisteren 5 potjes met kruidige confiture van rode ui en vandaag kwamen daar nog eens 7 potjes met Italiaanse ingelegde groenten bij. Morgen is de Mediterrane chutney aan de beurt. Er zullen circa zo'n 6 potjes afdalen naar de kelder om de reeds aanwezige 12 gezelschap te houden.

Naast de kruidige confiture van ui met haar intens donkere kleur staan nu de Italiaanse ingelegde groenten op het schap, met hun bonte pracht aan groenten die het geheel tot een kleurrijk spektakel maken. Ik denk dat de Mediterrane chutney richting het warme rood gaat door de overheersende invloed van tomaat en rode paprika. Morgenavond is hier natuurlijk meer duidelijkheid over wanneer het eerste schap in mijn kelder vol staat met mijn 3 verschillende conserveer-probeersels.

Inmiddels staan de foto's en recepten van de kruidige confiture van rode ui én de Italiaanse ingelegde groenten al op mijn website: https://www.kuiranto.nl/cooking/!

Wordt vervolgd . . . . .