Muffin-moments in gemeentehuis Oost Gelre

29-09-2019

Naast het maken van diverse culinary creations werk ik op het gemeentehuis van Oost Gelre in Lichtenvoorde. Op de afdeling hebben we het gebruik dat er één keer per maand een happening is om alle verjaardagen van de betreffende maand te vieren, het zgn. gebaksmoment. Deze maand was ik aan de beurt, samen met een collega. Een datum geprikt: donderdag 26 september was de beste keuze. Maar wat doen we op die dag? Ik ben niet zo weg van gebak en taart en mijn collega ook niet. De laatste tijd serveer ik mini-muffins wanneer ik een buffet verzorg. De muffins zijn een welkome aanvulling op het assortiment van de vlees-, vis- en groenteonderdelen die ik in de buffetten verwerk. Natuurlijk staan er ook diverse salades, sauzen, soepen en broden op de keuzelijst voor de buffetten. De mini-muffin is een leuk éénhapsgerechtje die door de juiste combinatie van de vulling een verrassende gast is in de samenstelling van een buffet. Hierdoor kwam bij mij het idee op om het gebaksmoment op het werk eens anders te doen en een aantal muffins te presenteren, elk met een mooie, eigen combinatie van diverse vullingen. Mijn collega vond het ook een origineel idee.

Woensdag in de middagpauze even naar de Appie om de inkopen te doen. Na het avondeten nog even een rondje met het hondje en daarna aan de slag. Eerst het snijwerk zodat alle ingrediënten klaar staan om een duik te nemen in het beslag en mooi te gaan garen in de oven. Mooie verse ingrediënten en een fijn beslag. Ik heb een plaat waarmee ik 24 muffins tegelijk kan bakken. Ik heb gekozen voor 4 verschillende vullingen en er zijn rond de 17 personen die donderdag aanwezig zijn bij ons muffin-moment op donderdag. Dus van elke vulling één plaat bakken is voldoende, er blijft dan nog genoeg over voor eenieder die ook nog wat wil proeven. De muffins komen plaat voor plaat mooi uit de oven. Van elke plaat even één muffin proeven om te kijken of ze goed gaar zijn én natuurlijk of ze ook lekker zijn. Gesteund door een kritisch thuis-proefpanel kwam ik tot de conclusie dat alle muffins goed genoeg waren om op donderdag voorgeschoteld te worden aan de collega's op het werk.

Op donderdagmorgen liep ik door Lichtenvoorde, gewapend met een boodschappenkrat gevuld met muffins. Rond 09.30 uur zou het muffinfestijn plaatsvinden. Alles mooi geschikt op de borden verdeeld op de tafel in de gemeenschappelijke ruimte. Netjes een kaartje bij elk bord met daarop een beschrijving van de muffin. En natuurlijk ook een houdertje met de visitekaartjes van Kuiranto Culinary Creations, een beetje reclame maken moet kunnen!! De muffins vielen in de smaak. Ik had gekozen voor de volgende combinaties:

Muffin met kaas en lente-ui

Muffin met chorizo en zongedroogde tomaat

Muffin met cranberry en pure chocolade

Muffin met cranberry met witte chocolade

De één houdt van hartig en de ander houdt weer van zoet. Vandaar de keuze voor de bovenstaande vullingen. De muffins die overbleven na het muffin-moment werden netjes op twee borden geschikt en bij het koffieapparaat gezet, dit voor de mensen die de baksels ook wilden proberen. Van de kleine 100 muffins bleef er uiteindelijk niets over. Een collega at een muffin op weg naar een vergadering. Toen hij later terugkwam waren de schalen leeg. Kortom het muffin-moment was een succes moment! Bijgaand enige foto's van de muffins en de ingrediënten, recepten op www.kuiranto.nl/cooking/.


A muffin-moment is never a dull moment!!!