Last BBQ of the year . . . . ???

06-10-2018

Mooi weer aan het begin van oktober. En wat doe je dan? Yepp, de diepvries leeghalen en de BBQ aansteken. Ik had nog van allerlei BBQ-ideeën in de vrieskist. Te lang in de vrieskist is niet goed, zeker niet tot het BBQ seizoen 2019. Dus vrijdag alles laten ontdooien en zaterdag aan de slag om alles BBQ-proof te maken. Kip, varken, rund en vis. Dat was de basis voor mijn BBQ-uitspattingen voor de zaterdag. Daarnaast een aantal sauzen én salade-klassiekers van stal gehaald. Vrijdagavond alvast de salades gemaakt: ham-prei, aardappel-garnaal, bleekselderij en pastasalade. Ook al de knoflooksaus en de Tzatziki-saus gemaakt. Zaterdagmorgen op tijd op en een mooie BBQ-saus bereid. Vlees gekruid en gemarineerd, vis geprepareerd en verwerkt. Nog even de broden afbakken en alles staat gereed voor een mooi BBQ-middag. Een paar mooie wijnen erbij en de middag is compleet. De weergoden waren ons gunstig gezind, we hebben nog lang mogen genieten van weer, spijs en drank. Zoals de titel van deze blog al aangeeft, waarschijnlijk the last BBQ of the year of toch niet! Mocht de gelegenheid zich voordoen dan halen we de BBQ weer uit het stof, every day can be a BBQ-day!!!

Met een aantal mooie workshops (glutenvrij koken, wildspecialiteiten, 5-gangen Kerstdiner), cursussen (SDEN2 Wijnoorkonde) én een reis (going back to my second home - The Gambia) in het vooruitzicht is er weer een hoop om culinair op te verheugen.

LIFE IS GOOD!!!