Even gemakkelijk . . .

13-08-2020

Na het catering-geweld van aflopen weekend en de uitlevering op maandagavond weer in wat rustiger kook-vaarwater gekomen. Met dit warme weer moet je wel goed eten maar liefst niet zo zwaar en daarnaast ook liefst zo min mogelijk keukentijd. Op dinsdag een fijne stoofschotel met witvis gemaakt. (Bijna) alles in1 pan. De groenten stukje bij beetje in de warme olie, daarna de zoete saus en tot slot de visblokjes. Een poosje laten sudderen dus nog even tijd voor de fijne borrel of wijn vooraf. Gecombineerd met saffraanrijst en een vers gemaakte salade. Goed gegeten, lekker gegeten en toch een gezonde vullende maaltijd (Visfilet zoet-zuur)

 

Het hete weer blijft maar aanhouden dus ook vandaag iet wat makkelijker in de keuken, maar zeker niet minder lekker of minder gezond. Een traditionele Quiche Lorraine. Mooi om voor te bereiden, fijn om te verwerken en erg lekker om te eten. Eerst alle ingrediënten voorbereid en gesneden. Daarna de pan op het vuur en de vulling voor de quiche bereid. Het filodeeg lag geduldig te wachten totdat deze de ingevette bakvorm mocht betreden. Een mooie bekleding van de vorm gemaakt zodat de vulling erover verspreid kon worden. De eieren en de crème fraiche geklopt en op smaak gemaakt en over de vulling gegoten. De randen van het deeg opgerold en afgemaakt met de oude kaasrasp. De oven stond al te popelen om het werk te doen. Na 35 minuten kwam onze Lorraine er goudgeel met gebruinde randen uit de oven. De quiche hoeft niet persé warm gegeten maar dat hebben wij wel gedaan (Quiche Lorraine).

Weer een dag lekker gegeten, op naar de volgende. Morgen zal het een stuk minder warm zijn. Ik zit nu buiten op de veranda achter mijn laptop. Ik heb net de website bijgewerkt met het recept en de foto's van de Quiche Lorraine én ook toegevoegd aan het cateringassortiment. De regen valt met bakken uit de lucht en de onweer-roffels en bliksemflitsen wisselen elkaar in hoog tempo af. Wat zal er morgen op het menu staan . . . . .