Een heleboel eieren . .

07-06-2018

Een heleboel eieren . . .

Sinds vorig jaar hebben we weer kippen bij huis. Die hadden we al eerder maar toen liepen ze vrij om het huis heen. Dat ging een poosje goed totdat er bij tijd en wijlen het kippenvolkje langzaam uitdunde. En toen werd het stil om het huis toen ook de laatste kip verdwenen was. Waarschijnlijk heeft één of ander ongenode gast op ons terrein zich te goed gedaan aan onze kippen.

Dan maar een kippenren bouwen met ook gaas aan de onderkant. Vorig jaar gebouwd en meteen natuurlijk kippen er in. Twee kuifkippen en een kuifhaan én twee wijandotten. Ze waren nog vrij jong dus ik verwachte nog geen eieren dat jaar.

Ongeveer 2 maanden geleden lag er plotsklaps een ei in het hok, de dames beginnen te leggen!!! Nog vrij onregelmatig, dan weer één ei - dan weer een paar dagen niets. Na een paar weken begonnen de dames het leg-ritme te pakken te krijgen met als resultaat een overvloed aan eieren. Daar kunnen we niet tegenaan eten. Dus vandaag maar een gerecht met veel eieren gemaakt: een hartige taart van filodeeg met spinazie en gerookte zalm. Normaal gesproken gaan daar 5 eieren in maar onze dames leggen kleine eieren, dus er nog 2 extra bijgedaan. Ook nog een salade van rucola met peterselie en tomaat, iets aangemaakt met olijfolie en citroensap. Alleen de peterselie uit eigen groentetuin, de rucola en tomaten zijn nog niet zo ver. Het was een lekkere taart, goed te eten met dit warme weer én onze eierenvoorraad is weer geslonken tot een normaal niveau. Recept: https://www.kuiranto.nl/filo-taart-met-gerookte-zalm/