Een goed menu is het halve werk . . .

23-09-2018

Na het borrel-byte weekend op 8 september en het diner voor onze Gambiaanse gast van vorige week, stond er vandaag weer een diner voor 8 personen op de agenda. Al op tijd aan het menu begonnen met in het achterhoofd wat mijn gasten waarderen qua eten. Weer mooie ideeën opgedaan en omgezet in een fijn menu;

- Blini's met crème fraiche, mierikswortel en gerookte zalm

- Heldere rundsoep met paddenstoelen

- Kipcocktail met grapefruit

- Runderstoofpotje met appelstroop en Franse mosterd

- Stamppotje van venkel en prei

- Groene fruitsalade met hangop

Daarnaast nog een citroen-gember limonade én een fruit-of-the-forest limonade gemaakt. Het was wederom een geslaagd menu, alle smaken kwamen mooi bij elkaar en de gasten genoten van elke gang. De planning was goed, de hoeveelheden klopten en de combinatie van de verschillende ingrediënten matchen goed. Een mooie ervaring toegevoegd aan mijn culinary creations. De recepten staan natuurlijk al op mijn website: https://www.kuiranto.nl/cooking/

Komende week begint het vervolg op mijn wijncursus. Ik ga de SDEN2 volgen in Apeldoorn. De eerste cursus verliep goed alhoewel ik nog wel wat aarzeling heb over mijn vermogen om wijn te beoordelen qua smaak en kwaliteit. De cursusleider zei tijdens de SDEN1 dat dit geen probleem is dus daar vertrouw ik dan maar op. Ik heb er erg veel zin in!. In het weekend wat minder tijd voor mijn kookaspiraties vanwege hulp bij een verhuizing. Én mijn danslessen beginnen weer zondag as. Ook weer plannen om richting Gambia te gaan. Dit weekend ga ik mijn reis boeken, waarschijnlijk van 6 t/m 20 november. Naast het werk voor Stichting Huis van Marabout en Stichting Buganala ga ik natuurlijk ook culinair aan de slag. Ik heb een aantal Gambiaanse dishes in mijn oeuvre. Dit oeuvre wil ik beter onder de knie krijgen en uitbreiden. Ook heb ik komende maanden een aantal leuke workshops op het programma staan bij Kookstudio75 in Wehl. Glutenvrij koken, Wildspecialiteiten en 5-gangen Kerstdiner. Deze workshops wil ik graag bij Kookstudio75 volgen om bij te leren en omdat het erg gezellig is om daar met een aantal mede-culinair enthousiastelingen aan de slag te zijn.

LEKKER BEZIG!!!