Een goed begin is stoppen met het halve werk

25-12-2019

En dat geldt zeker voor (de voorbereiding van) het kerstdiner. Dit jaar valt het kerstdiner uiteen in twee delen: een klein diner op 1e kerstdag en een groot diner op de zondag erna (29 december). Op tijd begonnen met het samenstellen van beide diners. Het diner op 1e Kerstdag staat in het teken van een favoriete familie-vis, de zalm. De zalm komt bijna overal in terug. Het dessert is zalm-loos. Ook zoveel mogelijk rekening gehouden met de koolhydraten. Het diner is niet helemaal koolhydraatarm maar wel verantwoord voor de aanpassing van het nieuwe eetpatroon. Een mooie, verantwoorde en lekkere combinatie:

Voor: Linguine met gerookte zalm en citroen (pasta dus koolhydraten)

Tussen: Asperges met zalmblokjes in een Oosterse bouillon. (gemaakt van zelf getrokken visfond)

Hoofd: Gegrilde zalm in witte wijnsaus (met o.a. ongeklopte slagroom dus weinig koolhydraten), Salade caprese (amper koolhydraten) en Franse aardappel-kaas puree (redelijk wat koolhydraten)

Na: Roompudding met kaneel (geklopte slagroom dus ook redelijk wat koolhydraten)

Er zit een redelijke balans in maar kan nog beter. Het is even wennen maar veel lezen en veel uitproberen. Tijdens het eten rekening gehouden met de porties: veel koolhydraten, kleinere porties - weinig koolhydraten, grotere porties. Komt helemaal goed! Gewoon door blijven koken en bewust zijn van wat je kookt. Het kerstdiner met alle recepten is te vinden op mijn website: www.kuiranto.nl/kerst-2019.

Zondag deel 2 van het Kerstdiner!