Countdown starts . . .

24-06-2018

Zoals ik een paar weken geleden al schreef in deze blog, ben ik gevraagd (samen met een andere kook/BBQ fanaat) de BBQ te verzorgen voor een groep van ca. 30 personen op 29 juni. Een mooi programma samengesteld, taken verdeeld en de inkopen gedaan. Vandaag met de (voor)bereidingen begonnen. Veel moet natuurlijk een paar dagen voor de BBQ gebeuren. Maar een aantal dingen kan ik nu al doen. In het programma zitten een 6-tal sauzen, 5 salades, 10 BBQ-gerechten, wat non-alcoholico drankjes en een paar desserts. Alles wordt zelf gemaakt, met verse kruiden en ingrediënten. Kortom mooie materialen van goede kwaliteit want ik wil natuurlijk wél een goede BBQ neerzetten.

Een planning gemaakt om ervoor te zorgen dat komende vrijdag om 16.00 uur de BBQ vol vuur kan gaan. De verwachtingen zijn hoog gespannen en ik wil natuurlijk hieraan voldoen dan wel overtreffen. Ik heb het programma dusdanig samengesteld dat ik vanaf vandaag (23 juni) tot aan vrijdag de werkzaamheden kan spreiden, ik heb hier met de gerechten rekening mee gehouden. Vandaag dus de start, de sauzen en de voorbereiding van de portobellas. De sauzen die ik wil maken zijn minimaal 2 weken houdbaar in een gesloten pot, in de koelkast. Ik heb een ouderwetse kelder onder het huis dus een mooie grote natuurlijke koelkast op een constante koele temperatuur. Een mooie plek om mijn sauzen veilig te bewaren voor komende vrijdag. Druk aan de slag met 4 van de 6 sauzen. De andere sauzen worden door mijn mede-cateraar gemaakt. Alles staat nu mooi in de kelder te wachten totdat het vrijdag wordt. Maandag en dinsdag de planning nog eens doornemen en controleren of alle boodschappen er ook daadwerkelijk zijn. Ik heb nog een paar ideeën die ik uit wil werken. Woensdag en donderdag vol gas met de salades, BBQ-gerechten en vrijdag de finishing touch op de locatie. Het wordt vrijdag een echte BBQ-dag qua weer, kan niet beter. Na vrijdag komen alle recepten met de uitwerking en wat foto's op deze website. Foto's van elke bereidingsstap zal nu niet lukken omdat dat teveel tijd gaat kosten maar voor de liefhebber die de recepten uit wil proberen, e-mailen staat natuurlijk vrij wanneer het niet lukt!!!

KEEP CALM START (PREPARING) THE BBQ!!!