Cooking dinner, the day after . . .

16-09-2018

Het Buganala-diner is afgelopen en wat doe je dan? Eerst lekker nagenieten omdat alles zo goed verlopen is. Een mooi menu samengesteld, op tijd de inkopen gedaan en een planning gemaakt. Vrijdagavond al veel voorbereid, zaterdagmorgen de rest gedaan. Twee uur voor aanvang stond alles gereed, en niet alleen het eten. Een keus gemaakt met betrekking tot de borden, schalen, bakjes, glazen en bestek. Alvast alles in de keuken klaargezet voor de opmaak van de diverse gangen zodat in een redelijk tijdbestek de gangen uitgeserveerd kunnen worden. Niet te snel natuurlijk want er moet ook tijd zijn om van elke gang (na) te genieten. De gasten waren tevreden, de amuse en de 4-gangen pasten bij elkaar, de smaken waren mooi. Nog een verse ananassap en een citroen-gembersap met munt gemaakt voor de non-alcoholico. Een sfeervol gedekte tafel maakte het geheel af in mijn privé-restaurant.

Natuurlijk is er ook het één en ander op te ruimen na zo'n diner. Maar lang leve de vaatwasser dus deze klus is snel geklaard. Daarna nog weer even nagenieten met een borrel én de volgende klus zit er al weer aan te komen. Komende zaterdag staat er een diner voor 8 personen op het programma. Het wordt een afscheidsdiner dus ik ga weer met volle kracht aan de slag want het moet weer net zo goed zijn als het Buganala-diner. Het menu is al samengesteld, natuurlijk niet hetzelfde menu als gisteravond. Woensdag inkopen doen, vrijdagavond en zaterdagmorgen voorbereiden en zaterdagmiddag rond 17.00 uur is mijn privé-restaurant weer geopend. De diverse onderdelen van het menu zullen volgende week, na het diner weer verschijnen op mijn website: https://www.kuiranto.nl/cooking/.

Heb d'r weer zin an!!!