Cooking class in The Gambia

23-03-2020

Het noodlot heeft ook hier toegeslagen, vorige week dinsdag is de 1e corona-besmetting vastgesteld. Gelukkig (tot nu toe) nog niet meer meldingen. Als gevolg hiervan zijn er diverse maatregelen genomen in Gambia: scholen dicht, uitgaansgelegenheden dicht en zo veel mogelijk binnen blijven. De winkels en markten zijn nog wel open voor de dagelijkse boodschappen. En ik beschik over een eigen gasfornuis dus kan ik lekker zelf aan de slag. Nu ik toch hier ben wil ik mijn Gambian dishes wat beter onder de knie krijgen. November vorig jaar de Yassa en dit keer de Red Benachin. Een kennis helpt met het inkopen van de ingrediënten en met het koken van dit overheerlijke éénpots-gerecht (wat dat betekent Benachin). Ik had het al een paar keer thuis geprobeerd maar mijn versie werd te zoet terwijl de originele Benachin scherper en kruidiger van smaak is. Een aantal kruiden en groenten zijn bij ons niet verkrijgbaar maar er zijn goede alternatieven te vinden in Nederland. Onder begeleiding de Red Benachin gekookt en daarna natuurlijk ook gegeten.

Was weer fijn om aan de slag te zijn én op dit moment kan/mag ik toch nergens naar toe. Ik ben in afwachting van bericht over mijn terugvlucht. Deze is geannuleerd en TUI en de ambassade zijn druk bezig om van alles te regelen. Ik weet niet hoe lang het gaat duren. Mocht het lang duren dan zal ik mijn tijd hier gaan besteden met het uitproberen van nog meer Gambian dishes qua koken. En zo het assortiment van Kuiranto Culinary Creations weer wat mooie aanvullingen te geven!

Ut kump good!!!