Chutney challenge part 3 . . .

17-08-2018

Vandaag dag 3 van mijn conserveer drang. Ook tevens de laatste dag. Niet omdat ik de technieken niet leuk vind maar omdat mijn vakantie er bijna opzit en deze technieken kosten relatief veel tijd. En omdat ik niet alleen maar wil conserveren, ik wil deze technieken inpassen bij het samenstellen en bereiden van de verschillende gerechten. Welke chutney of confiture is aanvullend bij welk gerecht en waarom, dit is zijn de vragen die ik mij ga stellen. Geen chutney toevoegen aan een menu omdat ik graag een chutney erbij wil hebben. Het moet echt bijdragen aan het menu, het geheel compleet maken. Compleet qua smaak, qua kleur, qua vorm. Eten doe je met meer zintuigen dan alleen maar je vermogen om te proeven. Het eten moet er goed uitzien, het moet lekker ruiken, de compositie op het bord moet een goede sfeer oproepen. Een chutney of confiture kan daar een goede bijdrage aan leveren mits deze voldoet aan hetgeen wat ik hierboven beschreven heb.

Er zijn vele mogelijkheden, ik wil ze allemaal gaan ontdekken na mijn drie probeersels van deze week. Over 4 weken mogen de potjes in de kelder geopend worden. 18 potjes staan nu op het schap in de kelder te trappelen van ongeduld. Van de andere kant sta ik ook te trappelen van ongeduld om de potjes te openen. Enerzijds omdat de inhoud natuurlijk erg lekker is maar anderzijds ook omdat ik wil weten bij welke gerechten mijn conserveer-creaties passen. Ook om te kijken hoe ik mijn conserveer-recepten aan kan passen.

Was erg leuk om te doen en ga er zeker meer mee doen! Vandaag de Mediterrane chutney gemaakt en het recept staat al op mijn website: https://www.kuiranto.nl/cooking/