Chicken Tonight . . .

31-05-2018

Al weer een week terug in Nederland maar nog niet veel gekookt. De eerste paar dagen weer even wennen en in het weekend was het abnormaal warm. Nu lekker aan de slag in de keuken. Zin in een kipschotel. En niet zoals de titel van deze blog suggereert met een saus uit een potje van een welbekend merk (Chicken Tonight). Natuurlijk verse ingrediënten, verse kruiden want ik wil echte smaken. En ik wil zélf kunnen combineren om tot een mooi gerecht te komen.

Mijn fiets uit de schuur gehaald en op weg om inkopen te doen. Ik weet nog niet precies wat ik wil doen, ik weet alleen dat mijn inkopen niet te riant kunnen zijn want mijn fietstassen zijn niet oneindig. Eerst een fijn stukje kipfilet en daarna naar de groentenafdeling. Al snel viel mijn oog op een mooie venkelknol. Kip en venkel, nog nooit geprobeerd maar gaat goed samen. Rode en gele paprika, rode pepers, knoflook, zoete ui, trostomaatjes en kastanjechampignons. Bij toeval kwam ik langs het schap met de verse olijven, zwart en groen belandden in mijn winkelwagen. Ik heb nog geen verse oregano in de tuin, dan maar de gedroogde versie. Nog wat geroosterde paprika's en mozzarella meegenomen en nu heb ik alles wel. Mijn fietstassen waren blij met mijn aankopen, alles kon gemakkelijk mee. Terug in mijn keuken alles uitgestald op het aanrecht. Het leek wel een schilderij, de mooie en verse kleuren bij elkaar op het aanrecht. De ingrediënten één voor één gesneden en klaargezet voor het kookmoment. Rustig wachtend op hun beurt, elk in hun eigen schaaltje. Dan hou ik het overzicht en heb ik alles op het juiste moment bij de hand. Voordat ik begin te koken ruim ik eerst mijn werkblad op zodat er geen rommel meer in de weg staat met het koken. In mijn element in mijn eigen keuken en uiteindelijk stond er een fijne kipschotel op tafel met dit keer couscous. Ik eet dit niet zo vaak maar de combinatie met de venkel is heel goed. De venkel was duidelijk aanwezig in dit gerecht maar dat klikte goed met de andere ingrediënten. De balans tussen de smaken was mooi en de combinatie met de couscous was goed. Tevreden eters aan tafel dus!! Recept en foto's op mijn website: https://www.kuiranto.nl/kip-venkel-schotel/