Carnaval in de keuken . . .

21-02-2020

Na de drukke werkzaamheden van afgelopen week voor het buffet, nu even afkicken van de drukte met een lekker recept voor vandaag. We zitten dicht tegen het carnavalsweekend aan. Ik heb niets met carnaval, ik ben daar niet mee opgegroeid. Maar qua koken wil ik mij daar best rekening mee houden, het carnaval. Maar wat dan? De bakermat van de carnaval ligt toch in Rio de Janeiro, Brazilië. Geen Brazilian Carnival, geen Brazilian Wax maar Brazilian Kitchen!! Wat zal ik vandaag dan koken? Ik heb zin in vis, vis past in mijn koolhydraat-arm dieet. Ik mag maximaal 35 gram koolhydraten hebben met de warme maaltijd. Dus daar mijn recept op aangepast. Een lekkere combi van kabeljauw en garnalen, in een stoof van koriander, ui, knoflook, paprika, tomaat en limoen. Dit alles geblust in een kokosmelk met kippenbouillon. Een authentieke Braziliaanse visstoof in combinatie met een oud-Hollandse aardappelpuree. De puree zorgt ervoor dat ik met mijn koolhydraten niet te veel de hoogte inschiet. En achteraf gezien is het een verrassend mooie en smaakvolle combinatie. De aardappelpuree afgewerkt met wat vers geraspte nootmuskaat. Lekker gegeten en het idee dat ondanks het lage koolhydraatgehalte (33,8 gram inclusief een mandarijn) toch een bevredigend verzadigd gevoel. Zie ook: www.kuiranto.nl/braziliaanse-visstoof

saborosa comida!! e se divertir!!