Asperges du Chef

19-05-2017

Mijn schoonvader had afgelopen woensdag een portie asperges gekregen voor zijn verjaardag. Hij zei dat hij vrijdag toch bij ons zou komen eten dus had ik de eer om dit witte goud op een kostelijke manier te bereiden. Ik aan het denken wat ik eigenlijk het lekkerst vind met asperges. Gewoon met een botersausje, York-ham, hardgekookte eieren en gekookte krielaardappeltjes. En dit keer Out-of-the-Box (dus zonder receptuur) alhoewel dit menu niet zo moeilijk is. De asperges had ik al dus de rest nog even halen bij de Albert Heijn:

  • 500 gram krieltjes

  • 150 gram York ham

  • 3 eieren

  • Peper en zout

  • Roomboter

  • Peterselie (vers uit eigen tuin)

  • Bieslook (vers uit eigen tuin)

De asperges schoongemaakt en in een pan met water zodat ze net onder water staan. Wat zout erbij en 3 minuten laten koken. Daarna circa 25 minuten in het water laten staan totdat ze gaar zijn (niet te gaar). Tussentijds de krielaardappeltjes schoonmaken en in de schil gaarkoken met wat zout. De eieren in circa 8 minuten hard koken en af laten koelen. Ondertussen de boter smelten voor de saus. Wat van het kook-nat van de asperges toevoegen. Op smaak maken met peper en zout en de peterselie en bieslook toevoegen.

De asperges op het bord schikken. De York-ham oprollen en op de asperges schikken. De eieren in partjes aan de ene kant, de krielaardappeltje (in de schil) aan de andere kant. De room/tuinkruidensaus over de asperges en York-ham schenken en garneren met de restjes van de verse peterselie en bieslook. Eet smakelijk!! Mijn gasten zijn kritische doch eerlijke eters en zij waren vol lof over mijn creatie met asperges, room-tuinkruidensaus, York-ham en krielaardappeltjes in schil. Dus experimentje geslaagd! Ik heb nog wat asperges overgehouden, daar ga ik dit weekend een lekkere soep van maken!