Kruidige confiture van rode ui

het recept

Kruidige confiture van rode ui (circa 1 liter)

55 milliliter archide- of zonnebloemolie

1,5 kilo rode uien, deels in dunne ringen en deel in stukjes gesneden

2 anijssterren, geplet

8 zwarte peperkorrels, geplet

1 theelepel gemalen piment

2 theelepels grof zout

200 gram bruine basterdsuiker

1,75 deciliter appelazijn

1,75 deciliter balsamicoazijn

55 milliliter rode wijnazijn

Verhit de olie in een grote koekenpan en voeg de uien, steranijs en peper toe. Strooi er wat piment en zout op en bak de uien op een laag vuur. Af en toe doorroeren. De uien moeten zacht worden maar niet bruin. Het zout onttrekt het vocht aan de uien.

Voeg al roerend de suiker toe en bak alles nog 15 minuten.

Giet de azijn erbij en breng het mengsel aan de kook. Laat het zachtjes pruttelen en roer het af en toe door. Bijna al het vocht moet verdampen.

Vul de schone potten en bewaar ze, voor gebruik, op een koele, donkere, droge plaats. De confiture is 6 maanden houdbaar.