Kruiden croutons
het recept
Kruiden croutons
8 sneetjes witbrood
2 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook
1 theelepel oregano
1 theelepel basilicum
zeezout
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg bakpapier op een bakplaat.
Snij het brood met een scherp mes in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom. Doe de olijfolie in een bakje en snipper de knoflook hier door. Doe het zout, de oregano en de basilicum er bij. Roer dit goed door elkaar met een vork en giet vervolgens over de blokjes brood heen. Meng het oliemengsel goed door het brood door te draaien met de kom en te verdelen met de handen.
Verdeel daarna de blokjes over het bakpapier. Zorg dat alle stukjes naast elkaar liggen. De blokjes mogen elkaar niet raken. Doe de bakplaat in de oven en bak circa 10 minuten totdat de blokjes droog en krokant zijn. Schep ze halverwege nog even om zodat ze gelijkmatig bruin worden.
Laat de knoflook croutons afkoelen en bewaar ze, maximaal een week, in een afsluitbare doos.