Koreaanse rundvlees schotel

het recept


Koreaanse rundvlees schotel (2 pers.)

4 teentjes knoflook

1 ui

2 rode pepers

2 lente-uitjes

400 gram runderriblap

100 milliliter bulgogi marinade (recept onderstaand)

150 gram witte rijst

2 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels rode curry pasta (eigenlijk moet er gochujang in maar dit kon ik niet vinden)

1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Snij de knoflook aan halve plakjes, snij de ui aan halve ringen. Snij de rode peper aan ringen en de lente ui grove stukken . Snijd de runderriblap in dunne reepjes. Doe alles in een grote schaal en giet de bulgogi marinade er over heen.. Laat het geheel circa 10 minuten marineren.

Doe de olie en de currypasta in een wok en zet deze op hoog vuur. Voeg de groenten en vlees toe en roerbak ongeveer 5 minuten op hoog vuur totdat het vlees ongeveer gaar is. Verdeel de Koreaanse rundvleesschotel over de borden en strooi het sesamzaad er over.

Bulgogi marinade

Bulgogi is een van Korea's populairste rundvleesgerechten. Letterlijk vertaald betekent het vuurvlees, en het wordt in die zin ook gebruikt voor andere Koreaanse barbecue-gerechten, zoals dak bulgogi (kip) en dweji bulgogi (varken).

5 eetlepels sojasaus

1 eetlepel gemberpasta

1/2  peer (geschild en zonder klokhuis)

1/2  rode peper

1 eetlepel rijst azijn

2 eetlepel sesamolie

2 teentjes knoflook

1 lente-ui

1/2 theelepel peper

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer alles tot een fijne marinade.