Soda bread met tijm en rozemarijn
het recept
Soda bread met tijm en rozemarijn (ca 2-4 pers.)
250 gram bloem
5 gram zout
Ca. 1 theelepel baking soda
200 milliliter karnemelk
Verse rozemarijnblaadjes
Verse tijmblaadjes
Geraspte Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het zout de bloem en de baking soda. Roer dit goed door elkaar. Voeg de karnemelk toe en kneed dit tot een samenhangend geheel. Kneed het vooral niet te lang. Het geheel zal erg plakkerig zijn dus zorg dat je een mes bij de hand hebt om af en toe het deeg van de handen te schrapen.
Hak de rozemarijnblaadjes en tijmblaadjes fijn (van beiden ca. ½ eetlepel) en meng dit door het deeg. Bestuif het werkblad met meel en maak een bol van het deeg. Leg bakpapier op het rooster van de oven en leg hierop de bol deeg. Snij de bovenkant van de bol deeg iets in (kruisvormig) met een mes. Bestrooi het daarna met de Parmezaanse kaas.
Bak het brood in circa 30 minuten mooi bruin en gaar. Laat het brood niet zomaar afkoelen anders wordt het hard. Wikkel het brood in een schone theedoek totdat het afgekoeld is. Serveer het nog dezelfde dag.