Kom­kom­mer­sa­la­de met ge­bak­ken cho­ri­zo

het recept

Kom­kom­mer­sa­la­de met ge­bak­ken cho­ri­zo

100 g chorizo pamplona (worst)

1 rode ui

1 limoen (schoongeboend)

1 tl rietsuiker

1 komkommer

Snijd de chorizo in dunne plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 6 min. bruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Snijd ondertussen de ui in zo dun mogelijke halve ringen en doe in schaal. Rasp de groene schil van de limoen erboven. Pers de vrucht uit en voeg het sap samen met de rietsuiker toe aan de ui. Schep om.

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Voeg toe aan de ui en schep om. Verdeel de plakjes chorizo erover en serveer.