Kipspiesen met rozemarijn
het recept
![](https://2634d31201.clvaw-cdnwnd.com/f1908e8e79546673920dc4b27c14b6a7/200008669-7ac467ac48/mini_20220526_125106-1.jpg?ph=2634d31201)
Kipspiesen met rozemarijn (ca 20 stuks)
600 gram kipfilet
1 citroen
grof zout
theelepel versgemalen zwarte peper
verse rozemarijn
tenen knoflook
olijfolie
Hak de 2 takjes rozemarijn aan kleine stukjes, doe hetzelfde met de twee knoflooktenen. Voeg 1 theelepel grof zout en ½ theelepel versgemalen peper toe en maak alles fijn in bijvoorbeeld een vijzel. Voeg het sap ven één citroen en 2 eetlepels olijfolie toe en meng het geheel goed. Snij de kip in blokjes van circa 2 centimeter en voeg deze bij de marinade. Roer het geheel nog een goed door zodat de marinade goed kan intrekken. Laat het geheel minimaal 2 tot 3 uur marineren in de koelkast (langer mag natuurlijk ook). Rijg de stukjes daarna aan de spiesen.