Kipsaté in sinaasappelhoning marinade
het recept
![](https://2634d31201.clvaw-cdnwnd.com/f1908e8e79546673920dc4b27c14b6a7/200007173-3b4bc3b4be/mini_20210221_113705.jpg?ph=2634d31201)
Kipsaté in sinaasappelhoning marinade
500 gram kipfilet
2 sinaasappels
2 teentjes knoflook (geperst)
2 eetlepels olie
2 eetlepels sesamolie
4 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels medium dry sherry
4 eetlepels Thaise vissaus
2 eetlepels lichte sojasaus
Sinaasappels schoonboenen en schil raspen. Vruchten uitpersen. In kom marinade kloppen van sinaasappelsap en -rasp, knoflook en alle vloeibare ingrediënten.
Kipfilet
in blokjes snijden en in de marinade leggen en minimaal 1 uur marineren. Daarna
kipfiletblokjes uit laten lekken en aan de saté stokjes rijgen..