Kipsalade met sesamzaad en witte peper

het recept


Kipsalade met sesamzaad en witte peper

Blaadjes van 4 takjes platte peterselie (bewaar de steeltjes)

6 stengels bleekselderie uit het midden van de stronk

4 cm verse gember, geschild (bewaar de schil)

3 kipfilets

2 tenen verse knoflook, fijngesneden

2 groene chilipepers, ontpit en fijn gesneden

4 lente-uitjes, fijngesneden

6 witte peperkorrels

1 theelepel gemalen witte peper

2 eetlepels vissaus

2 eetlepels rijstwijnazijn

¼ theelepel zout

1 theelepel kristalsuiker

2 eetlepels sesamolie

2 eetlepels sesamzaad

Breng een pan water aan de kook. Doe hier in de peterseliesteeltjes, 2 stengels bleekselderie, de gemberschil en witte peperkorrels. Breng aan de kook en voeg de kipfilet toe. Schep de bouillon regelmatig af met een schuimspaan. Pocheer de kip 5 minuten. Doe de deksel op de pan, haal de pan van het vuur en laat de pan 20 minuten staan. Zo krijg je een perfect gepocheerde, sappige kip. Schep de kipfilet na 20 minuten uit de pan en laat het afkoelen.

Snijd de rest van de bleekselderie in dunne halve maantjes. Breng in een steelpan een laagje water aan de kook. Blancheer de bleekselderie 10 seconden en spoel af onder de koude kraan. Laat het uitlekken en zet het weg.

Meng voor de dressing de knoflook, chilipepers, en fijngesneden gember in een schaal met de lente-ui, vissaus, rijstwijnazijn, het zout, de suiker en de witte peper.

Snij de gepocheerde kip in stukjes van ongeveer 1 cm breed en 3 cm lang. Meng de kip, de geblancheerde bleekselderie en de sesamolie in een grote kom door elkaar. Schenk de dressing er over heen en laat het 5 minuten staan.

Verwarm een kleine koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad ongeveer 3-4 minuten totdat het begint te poffen en goudbruin wordt.

Scheur de peterselieblaadjes en meng deze door de kipsalade. Strooi als laatste het geroosterde sesamzaad er over heen.

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Pocheren: 20 minuten

Bereidingstijd: 5 minuten