Kip-stoof Muscatel

het recept


250 g kastanjechampignons

600 gr kipfilet

4 el traditionele olijfolie

125 g magere spekreepjes

3 uien

5 tenen knoflook

300 ml Muscatel (zoete Chileense dessertwijn) 

200 ml kippenbouillon

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snij deze in parten. Snij de kipfilet in brede repen en bestrooi de kip met peper en zout.

Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak het spek kort. Schep de spek uit de pan en braad in het bakvet de kippenbouten per 2 rondom aan. Neem de kip uit de pan.

Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Bak in het bakvet de ui, champignons en de helft van de knoflook 2 min. Leg de spek en de kip weer in de pan. Schenk de Muscatel in de pan. Schenk de bouillon erbij zodra de drank borrelt. Zet het vuur laag als het vocht kookt. Laat de kip afgedekt in ca. 40 min. gaar sudderen. Laat daarna het geheel nog 10 minuten inkoken (deksel van de pan)