Kip met verse paprikasaus

het recept

Tagliatelle met verse paprikasaus met kip en paddenstoelen (ca. 6 pers.)

Ingrediënten

500 gram kipfilet

8 rode paprika's

250 ml kookroom

Peper en zout

Snufje chilipoeder (naar wens)

500 gram verse tagliatelle

250 gram witte champignons

250 gram kastanje champignons

150 gram oesterzwammen

3 sjalotjes

5 teentjes knoflook

4 tl gedroogde tijm

2 tl gedroogde oregano

2 tl gedroogde basilicum

4 el olijfolie

5 takjes rozemarijn

180 gr gezouten cashewnoten


Verwarm de oven voor op 220°C. Verpak de rode paprika's individueel in aluminiumfolie en rooster deze 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en verwijder de zaadlijsten en het vel van de paprika's. Bewaar het sap dat is vrijgekomen in een maatbeker. Pureer de paprika's samen met de kookroom en opgevangen sap tot een romige saus. Breng op smaak met peper, zout en een snufje chilipoeder.

Snij de kipfilet aan reepjes. Bestrooi deze met peper en zout. Giet wat olijfolie in een kom en voeg hier de basilicum en oregano aan toe. Roer goed door en voeg het toe aan de kip. Laat het geheel 15 minuten marineren en giet dan de overtollige marinade af. Verhit een pan en bak de kipreepjes met aanhangende marinade totdat deze goudbruin zijn. Zet deze daarna apart.

Snij de kastanjechampignons aan plakjes, snij de witte champignons aan partjes en scheur de oesterzwammen aan reepjes en snipper de sjalot en knoflook fijn. Ris de tijm en de rozemarijn los van de takjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en voeg de gesnipperde sjalot, knoflook, losgeriste tijm en takjes rozemarijn toe. Laat de sjalot glazig worden en voeg de bospaddenstoelen toe. Laat deze 4 minuten meebakken en schep vervolgens uit de pan en zet aan de kant.

Warm de paprikasaus op laag vuur op in de koekenpan. Voeg de kipreepjes en de paddenstoelenmix en verwarm het geheel.

Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar en laat uitlekken.

Verdeel de pasta over twee borden en top af met het bospaddenstoelenmengsel en gezouten cashewnoten.