Kashmir curry

het recept

Kashmir curry

500 gram kipfilet

250 gram grote garnalen

2 theelepels garam masala kruiden

½ theelepel chili vlokken

1 eetlepel tarwebloem

1 theelepel gemalen koriander

1 theelepel kurkuma

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 theelepels gemalen komijn

15 gram verse gember (of 1 theelepel gemberpoeder)

2 uien, in halve ringen

35 gram geschaafde amandelen

35 gram gemalen amandelen

16 - 20 (verse) lychees

500 ml tomato passata

250 ml Griekse yoghurt

15 gram verse gesneden koriander

3 eetlepels zonnebloemolie

peper en zout


Snij de kipfilet in stukjes en doe er peper en zout op. Rol de stukjes door de bloem. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en braad hierin de garnalen totdat de garnalen mooi rose zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet ze apart. Bak nu in dezelfde olie de kipstukjes totdat deze mooi bruin en gaar zijn. Zet de kip aan apart. Ga verder met de saus.

Doe de rest van de olie in de pan en fruit de uien. Haal de pan van het vuur en roer de kruiden erdoor (garam masala, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, chilivlokken, knoflook, gember). Zet de pan weer op het vuur en roer het geheel nog 2 minuten door. Zet daarna de pan op een laag vuur om te voorkomen dat de kruiden aanbranden.

Roer nu de passata, de yoghurt en de amandelen (geschaafd en gemalen) en breng het aan de kook. Haal het daarna van het vuur. Voeg de garnalen, de kip en de lychees toe. Roer het goed door elkaar, voeg de verse koriander toe en breng het geheel aan de kook. Zet het daarna op een laag vuur om het warm te houden tot aan het serveren. Laat het niet te lang staan, het beste en lekkerste is om het meteen te serveren.