Jollof rice


Ingrediënten

2 kopjes voorgekookte rijst

3/4 kopje tomatenpuree 6 oz of 170g

1 middelgrote ui - gehakt

5 teentjes knoflook - gehakt

1 theelepel gember-poeder of 1 inch Gember wortel geraspte

1/4 kopje olie

2 blokjes (Maggi) ongeveer 4 gram per kubus kruiden

1 theelepel zout

1/4 theelepel witte peper

1 laurierblad

1 theelepel gerookt paprikapoeder optioneel

Peterselie voor Bijgerechten (1 takje - gehakt)

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de olie in een gietijzeren pan op matig vuur en fruit de ui en de knoflook, ongeveer 2 minuten. Tomatenpuree toevoegen en goed doorroeren, ongeveer 5 minuten doorkoken. Voeg geleidelijk 3 kopjes water toe en roer goed. Voeg de gember, paprika, witte peper, laurierblad, zout en kruidenblokjes toe. Mix het geheel goed en voeg vervolgens de rijst toe en meng goed. Doe het geheel in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie en plaats het in de voorverwarmde oven en laat het ongeveer 45 minuten in de oven staan. Verwijder uit oven en laat het 5 minuten rusten. Haal de rijst met een vork uit elkaar en garneer met vers gehakte peterselie.