Insalata di porri arrosto con burrata

het recept


Insalata di porri arrosto con burrata (4 pers.)

(Salade van geroosterde prei met burrata)

2 grote preien

2 el olijfolie mild

30 g pijnboompitten

1 tl venkelzaad

250 g snoeptomaatjes

1 citroen

2 el olijfolie extra vierge

1 burrata

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de preien, spoel onder koud stromend water en snijd de onderkant en de bovenste 3 cm eraf. Snijd de rest van de preien in stukken van ca. 4 cm.

Verdeel de stukken prei over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de milde olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 25-30 min. net onder het midden van de oven, schep halverwege om. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de prei dreigt te verbranden.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in ca. 3 min. goudbruin. Voeg na 1 minuut het venkelzaad toe en rooster mee. Laat afkoelen op een bord.

Halveer de snoeptomaten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Haal de prei uit de oven en verdeel over een platte schaal. Verdeel de tomaten erover. Leg de burrata erbij en breek het midden een beetje open. Bestrooi met de pijnboompitten en het venkelzaad en besprenkel met de dressing. Eet de prei warm, lauwwarm of koud.