Indiaanse broodjes

het recept

Indiaanse broodjes (4-6 pers.)

225 gram bloem

1 eetlepel bakpoeder

Snufje zout

15 gram plantaardig bakvet

10 gram (1 theelepel) komijnzaadjes

Olie om in te frituren

Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom. Roer het bavet en de komijn erdoor. Voeg zoveel water toe dat er een zacht en kleverig deeg ontstaat. Kneed het deeg en laat het 15-20 minuten rusten. Verdeel het deeg in 8 stukken en maak hiervan cirkels van ongeveer 13 centimeter, op een met bloem bestoven werkblad. Maakt een kuiltje in het midden van elke cirkel en laat het nog eens 30 minuten rusten

Verhit een laagje van 5-7 cm olie tot 190 graden. Frituur een deegrondje 30 seconden in de olie. Dompel het onder met een metalen lepel en draai het om. Laat het uitlekken op een keukenpapier en frituur de rest