(Groene) asperges met ei in bladerdeeg

het recept

Groene) asperges met ei in bladerdeeg (4 pers.)

4 hardgekookte eieren

4 plakken bladerdeeg

2 bosjes groene asperges

250 ml kookvocht van de asperges

40 gram bloem

50 gram roomboter

2 tl grove mosterd

15 gr peterselie

versgemalen zwarte peper

zout

Zet de oven op 200 graden en verwarm deze voor. Ontdooi de bladerdeeg en vet een muffinvorm in. Doe de bladerdeeg in de muffinvorm en doe er bijvoorbeeld bakparels in. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg een mooi open bakje vormt tijdens het bakken. Dan kan het bladerdeegbakje straks mooi opgevuld worden. Zet de muffinvorm in de oven en bak het totdat de bladerdeeg mooi gaar is (ca. 10-12 minuten, tussendoor even controleren).

Maak de asperges schoon onder de kraan en schil ze. Snij het harde stukje aan de onderkant er af. Breng een pan met water en wat zout aan de kook en kook hierin de asperges gaar in 10-15 minuten. Laat ze niet te gaar worden. Giet daarna de asperges af en bewaar het kooknat. Zorg dat de asperges goed uitlekken.

Doe de boter in de pan en smelt het. meng de bloem erdoor en bak het geheel iets bruin. Maak een mooie roux door het kooknat er bij te voegen. De saus mag daarna nog even zachtjes koken totdat het iets indikt. Voeg daarna de mosterd toe en maak het geheel op smaak met wat peper en zout.

Pel de hardgekookte eieren en snij deze in kwarten. Schik de eieren in de bladerdeegbakjes en giet wat van de warme saus er overheen. Maak het af met de verse peterselie. Zorg dat ondertussen de asperges weer op temperatuur zijn. Zet het bladerdeegbakje op een bord en schik de asperges er naast.