Gestoomde prei met pangrattato

het recept

Gesmoorde prei met pangrattato

3 preien

80 gram boter

zout en peper

50 gram oud witbrood, zonder korst verkruimeld

1 takje rozemarijn, alleen de naaldjes en fijngehakt

1 takje tijm, alleen de blaadjes en fijngehakt

50 gram hazelnoten, fijngehakt

1 eetlepel olijfolie

1 teentje knoflook geperst

Halveer de prei in de lengte en snijd schuin in stukken van 3 centimeter. Smelt de boter in een koekenpan met een deksel. Voeg de prei toe en meng goed door met de boter. Bestrooi met peper en zout, zet een deksel op de pan en smoor de prei 25-30 minuten op een laag vuur tot het heel zacht is. Schep het af en toe om en voeg eventueel een scheut water toe als de prei begint aan te koeken.

Meng voor de pangrattato het broodkruim met de kruiden, de hazelnoten en wat peper en zout in een kom. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de knoflook ca. 2 minuten in. Voeg de kruim toe en bak verder totdat het goudbruin en knapperig is. Verdeel de prei over een serveerschaal en bestrooi met de pangrattato.