Geroosterde vruchten

het recept


Geroosterde vruchten met Thaise specerijen

6 peren (of appels, perziken, nectarines, pruimen)

4 cm verse gember, geschild en geraspt

Rasp en sap van 2 sinaasappels

20 gram roomboter in kleine blokjes

3 kardemompeulen, gekneusd

4 stuks steranijs

3 pijpjes kaneel

3 laurierblaadjes

½ theelepel versgeraspte nootmuskaat

½ theelepel piment

¼ theelepel zwarte peper

1 eetlepel palmsuiker

2 eetlepels honing

Verwarm de oven voor op 180 graden

Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar, behalve het fruit en de boter. Voeg daarna het fruit toe en schep het om totdat het fruit rondom bedekt is met de specerijen.

Laat de inhoud van de schaal in een bakplaat glijden en leg de klontjes boter er op - de gesmolten boter en de honing maken samen een kruidig butterscotch sausje.

Zet de schaal ongeveer 12 minuten in de oven tot het fruit begint te karamelliseren. Bedruip het fruit tijden het bakken een paar keer met het bakvocht.

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 12 minuten