Geroosterde courgettes

het recept

Geroosterde courgettes
Geroosterde courgettes

courgette(s) knoflook

peper en zout olijfolie

Bereidingswijze van dit bbq recept met courgette

Koop in de winkel een of twee courgettes. Hoe gelijkmatiger de vorm van de courgette hoe makkelijk hij in dit recept klaar te maken is. Kijk dus even kritisch naar de courgettes die je supermarkt of groenteboer verkoopt.

Was courgette onder koud stromend water en snijd het begin en het eind van de groente af. Snijd nu diagonale plakken van de courgette die ongeveer een halve centimeter dik zijn. Probeer om de plakken allemaal even dik te krijgen, dit vergemakkelijkt het gaar worden van de courgette op de bbq.

Pak nu een kommetje en pers hier een of twee tenen knoflook (afhankelijk van je smaak) boven uit. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en maak het mengseltje op smaak met peper en zout. Even proeven of de smaken in balans zijn en eventueel nog wat extra peper of zout toevoegen.

Bestrijk nu de plakken courgette met het olijfolie mengsel en leg ze even weg. Als je gaat bbq-en kunnen de plakken courgette aan de zijkant van de bbq (daar is het minder heet) in 3 minuten per kan geroosterd worden. Als ze mooie bruine streepjes hebben van het grillen is de courgette klaar. Serveer ze direct na het roosteren, dat komt de smaak ten goede!