Gebakken radijs met limoenyoghurt

het recept

Gebakken radijsjes met limoenyoghurt (4 pers.)

200 gram Griekse yoghurt

1 eetlepel honing

1 limoen, sap plus rasp

zout en peper

2 eetlepels olijfolie

extra olijfolie

600 gram radijsjes, gehalveerd

½ theelepel komijnpoeder

½ theelepel korianderpoeder

1 mespuntje chilivlokken

dille

munt

Doe de yoghurt in een kom met de limoenrasp, limoensap, honing en wat peper en zout. Verhit de 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak er de radijsjes 4-5 minuten in totdat ze beginnen te karamelliseren. Voeg het komijnpoeder, korianderpoeder en wat peper en zout toe, meng het goed door elkaar en bak circa 1 minuut verder. Voeg daarna wat chilivlokken toe.

Strijk de yoghurt uit over een serveerschaal. Bestrooi met wat fijngehakte dille en munt en besprenkel met wat olijfolie.