Gebakken radijs met limoenyoghurt
het recept
![](https://2634d31201.clvaw-cdnwnd.com/f1908e8e79546673920dc4b27c14b6a7/200007435-71fc471fc6/mini_20210405_194812.jpg?ph=2634d31201)
Gebakken radijsjes met limoenyoghurt (4 pers.)
200 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel honing
1 limoen, sap plus rasp
zout en peper
2 eetlepels olijfolie
extra olijfolie
600 gram radijsjes, gehalveerd
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel korianderpoeder
1 mespuntje chilivlokken
dille
munt
Doe de yoghurt in een kom met de limoenrasp, limoensap, honing en wat peper en zout. Verhit de 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak er de radijsjes 4-5 minuten in totdat ze beginnen te karamelliseren. Voeg het komijnpoeder, korianderpoeder en wat peper en zout toe, meng het goed door elkaar en bak circa 1 minuut verder. Voeg daarna wat chilivlokken toe.
Strijk de yoghurt uit over een serveerschaal. Bestrooi met wat fijngehakte dille en munt en besprenkel met wat olijfolie.