Gazpacho van sla, tuinerwt en bieslook

het recept

Gaz­pa­cho van krop­sla, tui­n­erw­ten & bies­look (4 pers.)

2 uien

25 g ongezouten roomboter

1 kropsla

450 g diepvries tuinerwten

750 ml kraanwater

1½ kippenbouillontablet

25 g verse bieslook

Snipper de uien. Verhit de boter in een soeppan en fruit de uien 3 min. Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en snijd in reepjes.

Doe de tuinerwten, kropsla, het water en de bouillontabletten in de soeppan. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.

Houd wat bieslook achter ter garnering. Snijd de rest van de bieslook fijn.

Neem de pan van het vuur, roer de bieslook erdoor en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt 3 uur in de koelkast. Garneer de soep met de achtergehouden bieslook en serveer.