Gambian goulash

het recept

Gambiaanse goulash (ca 6 pers.)

600 gram runderriblappen

2 grote uien

6 tenen knoflook

6 tomaten

1 groene paprika

1 gele paprika

1 komkommer

250 gram hele champignons

1 rode peper

1 eetlepel Cayenne peper

140 gram tomatenpuree (blik)

150 ml water

Snijd het vlees in kleine blokjes. Dep het droog en bestrooi met peper en zout en laat het even intrekken in de koelkast. Snijd de uien aan grove stukken. Snijd de knoflook aan plakjes. Snijd de tomaat in parten. Snijd de paprika's aan reepjes. Schil de komkommer en halveer deze in de lengte. Snij de halve komkommers aan dunne plakjes. Snij de champignons in kwarten. Snij de rode peper aan kleine stukjes.

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur in ca. 4 min. bruin. Voeg de ui toe aan het vlees en bak 4 min. mee. Voeg de knoflook, tomaat, paprika, sambal, Cayenne poeder, komkommer, champignons, tomatenpuree en het water toe. Breng op smaak met zout. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat met de deksel op de pan op de kleinste kookpit 3 uur stoven. Schep af en toe om.

De goulash is erg lekker met basmatirijst.