Gamba-spiesen met dip

het recept

Gam­ba­spies­jes met dip

16 ongepelde diepvries reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries, ontdooid)

1 teen knoflook

1 el arachideolie

1 tl chilivlokken (molentje)

1 cm verse gember

125 ml crème fraîche

1 tl mierikswortel in pot

1 el citroensap

1 el kraanwater

½ verse knoflookcress (bakje, Feestfavoriet)

5 g verse bieslook (bakje 25 g)

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en chilivlokken 30 sec. Voeg de garnalen toe en bak 5 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

Rasp ondertussen de gember en meng met de crème fraîche, mierikswortel en het citroensap. Voeg eventueel het water toe als de dip te dik is.

Rijg de garnalen aan de cocktailprikkers. Schep ½ el dip in elk borrelglaasje en bestrooi met de cress of fijngesneden bieslook. Leg een cocktailprikker met garnalen op het glas en serveer.

bereidingstip:

Je kunt de garnalen en dip 1 dag van tevoren maken. Bereid de garnalen, laat afkoelen, rijg ze alvast aan de cocktailprikkers en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 30 min. voor het serveren op het aanrecht op kamertemperatuur komen. Bewaar de dip afgedekt in de koelkast tot gebruik.