Franse clafoutis

het recept

4 eieren

1 tl citroensap

100 g suiker

50 g ongezoute gepelde pistachenoten

1 snufje poedersuiker

1 tl rum

10 g maïzena

1 snufje zout

100 g crème fraiche

200 g kersen op siroop

1 takje munt

1 mixer met gardes

4 ovenvaste schaaltjes (12 cm)

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Splits de eieren. Klop met de mixer of in de keukenmachine de eidooiers met de rum, de citroensap en de helft suiker tot een romige bleekgele crème.

Klop met de mixer of in de keukenmachine in een schone kom de eiwitten met een snufje zout tot stevige pieken. Voeg de rest van de suiker toe en klop het eiwit helemaal stijf.

Roer de maïzena door de crème fraîche. Meng de crème fraîche met het dooiermengsel. Spatel het eiwit luchtig erdoor.

Verdeel de kersen met telkens 1 el siroop over de schaaltjes. Schenk het beslag erop en bestrooi met de pistachenoten.

Schuif de schaaltjes in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C. Bak de clafoutis in 25 min. goudbruin en gaar. Serveer de clafoutis lauwwarm.

Bestrooi ze met poedersuiker en garneer met een toefje munt.