ff met Leffe

het recept

Runderstoof: ff met Leffe

2 eetlepels tarwebloem

1 kilogram runderriblap, in stukjes van 2 centimeter gesneden

2 uien, 1 ui gesnipperd en 1 ui in ringen

75 gram ongezouten boter (of margarine)

4 stengels bleekselderij, aan stukjes gesneden

350 gram grote winterpenen, aan blokjes gesneden

4 tenen knoflook, fijngehakt

600 milliliter Leffe Bruin (2 flesjes á 300 ml)

500 milliliter kokend water

2 gedroogde laurierblaadjes

2 runderbouillon tablets

500 gram aardappelen ( krielaardappelen )

1 gele paprika, aan stukjes (niet te klein)

1 rode paprika, aan stukjes (niet te klein)

400 gram grote champignons, in grove parten gesneden

Snipper helft van de ui en snijd de rest van de ui in halve ringen. Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met bloem en peper en zout. Verhit boter in een ruime braadpan, bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin, neem het uit de pan en houd apart.

Snijd winterpeen in blokjes en bleekselderij in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de peen, de ui, de knoflook, de paprika, de champignons en de helft van de bleekselderij 4 min. Voeg het vlees, het bier en de laurier toe. Schenk heet water erbij en voeg de bouillontabletten toe. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur 2 1/2 uur stoven.

Boen de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Neem de deksel van de pan en voeg de krieltjes toe. Laat nog 30 min. zacht stoven zonder deksel tot de krieltjes gaar zijn.