Eierwrap met kip en courgette

het recept

Eierwrap met kip, courgette en taugé (3 pers/3,9 g kh pp.)


6 eieren

300 gr kipfilet

200 gr taugé

1 courgette

1 avocado

1 ui

1 teen knoflook

3 cherry tomaten

1 tl Tabasco

1 tl Paprika poeder

2 el Olijfolie

Peper + zout

1 tl Mexicaanse kruiden


Snij de courgette met een kaasschaaf aan plakjes. Doe de olijfolie in een kom en voeg hier de tabasco en paprikapoeder bij. Laat de plakken courgette een paar minuten marineren in de olie.

Snij de kipfilet aan stukjes en doe het in een kom. Was de taugé en doe dit bij de kipfilet in de kom. Doe er een scheutje olie en de Mexicaanse kruiden bij en laat het geheel even intrekken

Klop de eieren in een kom. Voeg de peper en het zout erbij. Snij de knoflook fijn en voeg dit bij de eieren in de kom en klop het geheel nog een keer goed.

Haal de courgettes uit de marinade en laat het even uitlekken. Zet een pan op het vuur (zonder olie of boter) en wanneer de pan goed warm is, leg dan de courgettes in de zodat ze om en om mooi dichtschroeien. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.

Bak nu in een pan de kip met taugé totdat de kip goed gaar is. Wanneer het geheel goed gaar is, laat het dan klein opstaan zodat het warm blijft.

Bak als laatste de eierwrap. Giet een derde van het eiermengsel in de pan en bak het goed gaar. Haal het uit de pan en keg het afgedekt weg zodat het warm blijft. Herhaal dit totdat er 3 eierwraps zijn.

Maak nu de wraps op: leg de courgettes op de eierwrap. Doe een deel van de kip/taugé op de wrap en vouw de wrap dicht. Herhaal dit ook voor de 2 andere eierwraps (leg ze afgedekt weg zodat ze warm blijven totdat ze opgediend worden.

Lekker om te combineren met verse guacamole (2,3 g kh pp.):

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep de inhoud in een kom en prak het tot een geheel. Snijd ¼ van de rode ui fijn en voeg het toe samen met een snufje peper en zout en een scheutje citroensap. Snijd de 3 cherrytomaten fijn en roer het door het mengsel, dit is de guacamole.