Druivencake

het recept

Druivencake

200 g roomboter (op kamertemperatuur)

200 g suiker

4 eieren (losgeklopt)

200 g zelfrijzend bakmeel

200 g pitloze (rode druiven (bak a 500 g))

50 g cacao

Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg al kloppend beetje voor beetje de losgeklopte eieren toe. Mix er ten slotte het zelfrijzend bakmeel en een mespunt zout door tot het geheel een glad beslag is. Schep de druiven erdoor. Doe de helft van het deeg in een andere kom en roer de cacao erdoor. Schep de twee kleuren beslag in de ingevette en met bakpapier beklede cakevorm en roer het met een lepel 1 keer door, zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Bak de cake in 50-55 minuten gaar. Haal hem meteen uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Snijd de cake in dikke plakken.