Cucumber Rolls

het recept

Gevulde komkommer rolletjes met tonijn

2 komkommers

2 blikjes tonijn (in water)

3 augurken

3 eetlepels knoflookmayonaise

1 eetlepel kurkuma

1 eetlepel korianderpoeder

snuf peper

Nodig: kaasschaaf, grote snijplanken, keukenpapier, mengkom, cocktailprikkers

Bereiden: schil de komkommers en schaaf deze met de kaasschaaf in lange plakken (dus in de lengte). Leg op een grote snijplank een stuk keukenpapier en leg daar de plakken komkommer op. Leg vervolgens weer een vel keukenrol op de plakken en zo verder. Hierdoor kun je het vocht uit de komkommer laten trekken (en even aandrukken voor de laatste druppels vocht) waardoor je niet hele natte rolletjes krijgt.

Doe in een mengkom de tonijn. Snijd de augurken in kleine blokjes en voeg toe. Voeg de knoflookmayonaise toe (ik gebruikte de Knoflook Mayonaise van Tons Mosterd en Heerlijkheden) en de kurkuma, koriander en de peper. Schep goed door tot je een mooie tonijnsalade krijgt.

Pak een schone snijplank en neem een plak komkommer. Snijd deze in het midden door (op de korte kant, uit 1 plak komkommer maak je 2 rolletjes). Doe met een klein lepeltje een schep tonijnsalade en rol de komkommer op. Doe een prikker in het rolletje voor de stevigheid.

Deze ingredienten zijn voldoende voor ongeveer 20/25 rolletjes.