Crème van aubergine en peterselie

het recept

Auberginecrème met peterselie en crème fraîche (125 gram)

1 aubergines

1 teentjes knoflook

½ theelepel gedroogde rozemarijn

15 ml. olijfolie

1 theelepel zeezout

1 limoen, sap

10 ml. extra vierge olijfolie

15 gram crème fraîche

10 takjes platte peterselie, gehakt

zout en peper


Was de aubergines en snij ze in de lengte doormidden. Snij het vruchtvlees vervolgens kruislings in met een scherp mes. Smeer ieder deel royaal in met een doorgesneden teentje knoflook. Leg de helften per stuk op een passend stuk aluminiumfolie.

Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met het zeezout en de naaldjes van de rozemarijn. Pak ze per stuk in met aluminiumfolie.

Plaats in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ongeveer 30 minuten poffen.

De aubergines leegscheppen met een lepel en vervolgens fijnsnijden. De gesneden aubergine in een koekenpan met een beetje olie verhitten en het vocht laten verdampen. Schep het vruchtvlees in een maatbeker en vermeng met limoensap en crème fraîche tot de gewenste dikte en smaak. Voeg de peterselie toe en maak fijn met een staafmixer. Breng verder op smaak met peper en zout.