Crema Catalana


Ingrediënten

1 citroen (schoongeboend)

300 g kristalsuiker

6 eierdooier

2 el maizena

2 tl kaneel

¾ liter volle melk

Rasp 2 tl gele schil van de citroen. Klop in een pan 225 g suiker met de eierdooiers met de handmixer tot een licht schuimige massa. Klop de maizena, kaneel en de geraspte citroenschil erdoor.

Voeg al kloppend de melk toe. Blijf kloppen tot de melk volledig is opgenomen. Verwarm het mengsel al roeren op een zacht vuur tot er een dikke vla ontstaat.

Neem de pan van het vuur en schep de vla in schaaltjes. Laat de vla minstens afkoelen en minstens 1 uur in de koelkast stevig worden.

Grill voorverwarmen. Schaaltjes met vla op grillrooster zetten. Rest van suiker over vla strooien. Schaaltjes onder grill schuiven en suiker in ca. 3 minuten goudbruin laten worden (goed in de gaten houden, regelmatig kijken). Direct serveren.