Cranachan met framboos

het recept

Cranachan met frambozen

30 gram boter

40 gram bruine basterdsuiker

115 gram havermout

200 gram ricotta

1 ½ deciliter slagroom

1 a 2 eetlepels vloeibare honing (misschien meer indien nodig)

1 a 2 eetlepels cognac

225 gram frambozen

2 eetlepels poedersuiker

Verwarm de oven voor op 160 graden. Verwarm in een pannetje op laag vuur de boter met de suiker en schep de havermout er door heen. Schenk dit mengsel op een bakplaat en spreid het uit. Bak het 15 minuten, af en toe omscheppen. Schep het op de bord en laat het afkoelen.

Roer de ricotta glad. Klop de slagroom totdat deze enigszins zacht is. Schep het daarna met de honing en de cognac door de ricotta. Schep de frambozen om met de poedersuiker.

Schep het ricotta-mengsel in de schaaltjes. Verdeel het havermoutmengsel er over heen en strooi hierover de frambozen.