Cranachan met framboos
het recept
![](https://2634d31201.clvaw-cdnwnd.com/f1908e8e79546673920dc4b27c14b6a7/200000635-c8fdec9f72/20171110_220654-4.jpg?ph=2634d31201)
Cranachan met frambozen
30 gram boter
40 gram bruine basterdsuiker
115 gram havermout
200 gram ricotta
1 ½ deciliter slagroom
1 a 2 eetlepels vloeibare honing (misschien meer indien nodig)
1 a 2 eetlepels cognac
225 gram frambozen
2 eetlepels poedersuiker
Verwarm de oven voor op 160 graden. Verwarm in een pannetje op laag vuur de boter met de suiker en schep de havermout er door heen. Schenk dit mengsel op een bakplaat en spreid het uit. Bak het 15 minuten, af en toe omscheppen. Schep het op de bord en laat het afkoelen.
Roer de ricotta glad. Klop de slagroom totdat deze enigszins zacht is. Schep het daarna met de honing en de cognac door de ricotta. Schep de frambozen om met de poedersuiker.
Schep het ricotta-mengsel in de schaaltjes. Verdeel het havermoutmengsel er over heen en strooi hierover de frambozen.