Cocotte met runderstoof

het recept

Runderstoof en cocotte (8 pers.)

1 kg. rund(stoof)vlees

4 gram zout

200 gram ui, gesneden

4 tenen knoflook

200 gram champignons, gesneden

100 gram wortel

100 gram knolselderij, in brunoise gesneden

80 gram sjalot, gesneden

tijm

300 ml. rode wijn

150 ml. rode port

500 gram kalfsjus

1 gram Piment d'Espelette

Maak de het rundvlees schoon, wrijf in met het zout en marineer 3 uur. Bak het vlees aan met de gesneden ui totdat deze mooi gekaramelliseerd zijn. Voeg de knoflook, champignons, in stukken gesneden wortel, knolselderij en sjalot toe en bak nog 5 minuten. Voeg de tijm toe en deglaceer met de wijn en de port. Reduceer tot dit bijna verdampt is. Voeg de kalfsjus en de piment d'Espelette toe en plaats alles in een cocotte. Gaar verder in de oven op 160°C hete lucht. Laat dit in de oven indampen totdat alles de goede dikte en smaak heeft.